Начин на приготвяне
Тази рецепта за кето сладкиш изглежда достатъчно зашеметяваща, за да сервирате на специален повод — но също е достатъчно лесна за приготвяне по всяко време, когато имате нужда от шоколадово изкушение!
Рецепта за кето шоколадов кекс със само 5, 6 г нетни въглехидрати и зашеметяваща презентация! Сладкишите с ядки са изключително придирчиви, но тези съвети ще помогнат на вашите да се изпекат чисто и лесно:
Намажете добре тавата. Обичайно е да се залепват по тиганите, но има просто решение: Намажете обилно тавичката!
Използвайте съставки на стайна температура. Важно е маслото, млякото, яйцата и заквасената сметана да са на стайна температура, така че да се включат правилно. Ако са студени, маслото ще се втвърди, когато ги смесите.
Бъдете търпеливи. Печенето на ядкови сладкиши отнема повече време от повечето други сладкиши, така че устоявайте на желанието да отворите фурната.
Охладете преди глазурата. Ако шоко кексът е още топъл, по-голямата част от глазурата ще попие в кекса, а останалата част ще изтече. Загрейте фурната до 177 °C. Намажете обилно тавичка или две формички за кекс и оставете настрана.
В голяма купа разбийте заедно подсладителя монк, какаото на прах, бадемовото брашно и бакпулвера, оставете настрана.
Във втора голяма купа с ръчен миксер разбийте маслото, докато стане пухкаво. Разбийте яйцата, бадемовото мляко, заквасената сметана и ванилията до гладкост.
Постепенно добавете сухите съставки към мокрите, като разбивате с ръчния миксер.
Прехвърлете кексовото тесто в подготвената тавичка. Печете за 40-45 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе почти чиста.
Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине в тавата за около 30 минути. След това обърнете кекса върху решетка за охлаждане и охладете напълно.
Междувременно добавете шоколадовия чипс и тежката сметана на водна баня и бъркайте непрекъснато, докато шоколадовите стърготини се разтопят.
След като коледния кекс се охлади напълно, поръсете с глазурата и оставете да стегне преди сервиране. Украсете с вашето въображение и се насладете!
Съхранение: Съхранявайте в хладилник до 1 седмица. Ако е възможно, избягвайте глазирането до непосредствено преди сервиране.