Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кето кекс с овесено брашно

Кето кекс с овесено брашно

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Кето кекс с овесено брашно
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
19/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не е за вярване, но кето кексът с овесено брашно е по-вкусен на следващия ден"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • банани - 380 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мед - 100 г
  • зехтин за готвене - 40 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се блендират, за да станат на брашно. Към него се добавят содата бикарбонат, бакпулвер и солта.

Разбърква се и се изсипват в купа, защото пак ще използваме блендера. Бананите сe обелват и се слагат в блендера. Блендират се.

Изсипват се в купата на миксера. Добавят се киселото мляко и медът. Разбърква се. Добавят се зехтин и ванилията. Разбърква се.

Постепенно се добавят сухите съставки. Сместа се разбива. Подготвя се правоъгълна кексова форма, като се намазнява. Изсипва се сместа.

Шоколадът се нарязва на парченца и се поръсва отгоре върху овесения кекс.

Пече се на 180 °C за 25-30 минути. След изключване на фурната се оставя да престои 10 минути във фурната. Изкарва се кето сладкишът.

Кето кексът с овесено брашно е по-вкусен на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: