Начин на приготвяне
Нарежете картофите на тънки кръгчета, подредете ги върху тава, застлана с хартия за печене, добавете сол, черен пипер, поръсете със зехтин и печете във фурната за 10 минути при 180°C.
Разбийте яйцата в млякото, добавете сметана за готвене, индийско орехче, сол и черен пипер, след което разбийте с телена бъркалка.
Поставете кръглата форма в правоъгълна тава, покрийте я с хартия за печене отдолу, след което наредете картофените пръстени отдолу и наоколо.
Подредете шунката, след това настърганото сирене, отново картофите - шунка - пластове сирене.
Изсипете направения дресинг, след което покрийте с картофени пръстени.
Печете апетитната солена торта 40 минути на 180°C.
Използвайте нож, за да отделите соленото печиво от страните на формата, отделете страните, след което печете още 10 минути при същата температура.
Сервирайте топли парчета солена картофена торта.