Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Гъбената каша на баба

Гъбената каша на баба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гъбената каша на баба2 / 2
22/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"С топла питка ще си хапнем една голяма порция гъбена кашичка"

Необходими Продукти

  • гъби - печурки 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чушката и моркова на ситно, а гъбите на четвъртинки.

Запържете зеленчуците в дълбок тиган и ги овкусете със сол и червен пипер.

Налейте вода, за да покриете зеленчуците и добавете доматеното пюре.

Разтворете брашното в малко студена вода и го изсипете в тигана.

Оставете гъбената каша да заври и я махнете от огъня.

Овкусете я с останалите подправки и я поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Гъбената каша на баба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: