Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сварен лимец с тахан, мед и ядки

Сварен лимец с тахан, мед и ядки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Сварен лимец с тахан, мед и ядки
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимец - 250 г
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • мед - на вкус пчелен
  • орехи - 200 г
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецът трябва да се измие много хубаво под течаща студена вода, докато започне да пуска чиста вода.

Тъй като това не винаги става само с измиване, препоръчвам да се накисне за няколко часа (от 8 до 24) в хладка вода, като няколко пъти през това време водата се изхвърля и подменя.

Преди варенето отново е необходимо да се изплакне хубаво.

Според това колко време сте накиснали предварително измития лимец, зависи и времето му за сваряване. При по-продължително накисване това отнема от 5 до 10 минути. Ако лимецът е само измит, се вари повече от 30 минути.

Сварения лимец се подслажда със сусамовия тахан и пчелния мед. Добавят се едро начуканите орехови ядки, разбърква се и се разпределя в купички или чашки.

Сервира се гарниран с орехови ядки и поръсен с канела.

Свареният лимец с тахан, мед и ядки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: