Начин на приготвяне
Пресяваме брашната. Содата бикарбонат гасим в сока от лимон. Правим кладенче в брашната и изливаме топлата вода, меда, сока от лимон със содата бикарбонат и солта в него.
Омесваме тесто. Оставяме тестото да почине около половин час. След което го разделяме на три равни по грамаж топки (ползвах електронна везна).
От всяко топче оформяме по три равни ленти, които оплитаме на плитка. Нареждаме плитките в кръг в тава за печене, покрита с пергаментова хартия.
Содената питка мажем отгоре със зехтин и поръсваме със сусам.
Печем вкусното хлебче в предварително загрята фурна до 170 градуса за около 20-30 минути (до зачервяване).
Да ви е сладко с това плетено хлебче със сода за Бъдни вечер!