Начин на приготвяне
Започваме рецептата с приготвянето на малиновия пълнеж на нашата уникална малинова торта.
Малинов пълнеж:
Измийте и почистете малините от дръжките. Сложете малините в тенджерата и ги поръсете със захар. С ръчен миксер внимателно разбъркайте малините със захарта.
Сложете желатина в купа и го залейте с вода. Добавете половината от водата към малините и ги сложете да се варят. От време на време отстранявайте пяната от малините, докато се варят. Смесете другата част от водата с малиновия пудинг. Разбъркайте, докато всички бучки се разбият.
Варете малините за десет минути, след това изсипете сместа за пудинг и бъркайте на намален огън за няколко минути, докато се сгъсти като смес за пудинг. Накрая добавете желатина и разбъркайте добре, след което оставете на котлона за още няколко секунди. Оставете настрана, докато правите кори.
Кори: Изброените съставки са за 4 кори. Така че разделете всички съставки на 4 части.
Счупете четири яйца и разделете белтъците и жълтъците в отделни купички. Ще използваме жълтъка в шоколадовата плънка. Белтъците се разбиват с миксер, като постепенно се добавя захарта.
Когато белтъците станат на разбита сметана, добавете постепенно какаото, а когато какаото свърши, постепенно добавете брашното. Поставете коровата смес върху хартия за печене в тава за печене и печете около 15 минути на 200 °C.
Повторете процедурата още три пъти. Отстранете хартията за печене от кората и оставете кората да изстине, преди да намажете пълнежите.
Шоколадов пълнеж: Жълтъците се разбиват с миксер, след което постепенно се добавя захарта, докато стане светложълт. Сложете жълтъците на пара, като бъркате непрекъснато. Варете две до три минути. Нарежете шоколада и добавете към задушените на пара жълтъци.
Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Оставете настрана да се охлади. Накълцайте маслото и разбийте с миксер. Изсипете жълтъците с шоколада в същата купа и разбийте заедно.
Подреждане на тортата: Намажете първата кора с шоколадовата плънка, след това с плънката от малини. Повторете процеса толкова пъти, колкото кори и плънка имате. Разбийте разбитата сметана с вкус на малина, след което намажете цялата плодова торта. Поръсете с малко нар като украса.
Можете да сложите каквато желаете украса върху тортата Барон.