Начин на приготвяне
Първо, взимаме по три кори, като всяка намазваме с малко олио.
Нареждаме трите кори една върху друга. Разрязваме ги надлъжно на три ленти.
От всяка лента правим ветрило (по ширина) и поставяме във форма за печене (диаметър, 26 см), покрита с пергаментова хартия (и стените), намазана с олио.
Така действаме, докато запълним формата за печене, в чиято среда сме сложили намазана с олио купичка за крем карамел.
Разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, настърганата на ренде моцарела, киселото мляко и газираната вода.
Разбъркваме добре и заливаме със сместа корите, като леко ги разтваряме с лъжица, за да поемат яйчената смес. Отгоре слагаме кубчета масло.
Печем новогодишната баница в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.
После нареждаме и късмети.
На мястото, където е била купата за крем карамел, слагаме украса.
Формата на баницата наподобява форма на кекс.
Баница с моцарела по идея на Вкусно с Йоли.
Да Ви е сладко!