Начин на приготвяне
В купа пресейте двата вида брашно с бакпулвера и щипка сол.
Прибавете захарта, двете малки яйца и нарязаното на парчета студено краве масло.
Ароматизирайте с кардамон, настъргана лимонова кора, ванилия!
Замесете меко и маслено тесто. Завийте го в парче найлон и приберете в хладилник за 1-2 часа.
Охладеното тесто разточете на набрашнен плот и изрежете с формички празничните сладки.
Наредете нарязаните пълнозърнести бисквитки в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете бисквитките на 180°C в статична фурна за около 8-10 мин.
Охладете ги на решетка. Слепете две по две с шипков мармалад или Нутела!
Забележка: От същото тесто може да направите малки тарталети и украсите със пълнозърнести бисквитки с шипков мармалад!
Да ви е сладко!
Коментари