Начин на приготвяне
Вземете си пакет кръгли какаови чаени бисквити без дупка.
За всяко кремче ще ви трябват по 5 бр. бисквити.
Намажете една бисквитка с шипков мармалад, захлупете я с друга, пак намажете и така процедирайте с всичките 5бр., без да мажете последната.
Направете така всички бисквити и оформени и намазани по 5 бр. сложете на дъното на чашки за крем.
Направете крема по стандартен начин, като кипнете половината от млякото на котлона със захарта, ванилията и маслото.
В купа разбийте яйцата, добавете останалото мляко и брашното и разбъркайте до гладка смес.
Когато млякото заври, намалете котлона на средна температура и започнете да наливате от яйчената смес при млякото, като бъркате непрестанно.
Кремът е готов, когато се посгъсти. Махнете от котлона. Разтворете желатина в малко студена вода, оставете за 15 мин. да набъбне и го добавете към горещия крем.
Разбъркайте, от топлината желатинът ще се разтвори. Във всяка чашка върху бисквитите налейте от получения крем, той трябва да е топъл, но не и горещ.
Изравнете отгоре, охладете и приберете в хладилник за няколко часа. Накрая обърнете в чиния и декорирайте по желание.
Ако при обръщане кремът не излезе от чашката, минете леко с нож около стените, така че да го отлепите и тогава обърнете.
Коментари