Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кремче с бисквитки и шипков мармалад

Кремче с бисквитки и шипков мармалад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Кремче с бисквитки и шипков мармалад
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
22/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Време ли е за десерт?"

Необходими Продукти

  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 700 мл
  • желатин - 20 г
  • за бисквитената основа
  • бисквити - 250 г чаени, какао
  • мармалад - 100 г шипков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете си пакет кръгли какаови чаени бисквити без дупка.

За всяко кремче ще ви трябват по 5 бр. бисквити.

Намажете една бисквитка с шипков мармалад, захлупете я с друга, пак намажете и така процедирайте с всичките 5бр., без да мажете последната.

Направете така всички бисквити и оформени и намазани по 5 бр. сложете на дъното на чашки за крем.

Направете крема по стандартен начин, като кипнете половината от млякото на котлона със захарта, ванилията и маслото.

В купа разбийте яйцата, добавете останалото мляко и брашното и разбъркайте до гладка смес.

Когато млякото заври, намалете котлона на средна температура и започнете да наливате от яйчената смес при млякото, като бъркате непрестанно.

Кремът е готов, когато се посгъсти. Махнете от котлона. Разтворете желатина в малко студена вода, оставете за 15 мин. да набъбне и го добавете към горещия крем.

Разбъркайте, от топлината желатинът ще се разтвори. Във всяка чашка върху бисквитите налейте от получения крем, той трябва да е топъл, но не и горещ.

Изравнете отгоре, охладете и приберете в хладилник за няколко часа. Накрая обърнете в чиния и декорирайте по желание.

Ако при обръщане кремът не излезе от чашката, минете леко с нож около стените, така че да го отлепите и тогава обърнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много приятен десерт,а и шипковият мармалад създава страхотен аромат
22.04.2016 20:26