Начин на приготвяне
Почистваме свинското бонфиле от сухожилията. Измиваме го. Разрязваме го по дължина, така че да си остане едно цяло парче месо.
Начуква се, докато достигне около 1 см дебелина. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.
Нарязваме бекона и гъбите. В нагорещен тиган с голям диаметър (после ще го ползваме и за соленото руло) с малко зехтин запържваме заедно бекона и гъбите за около 4 минути.
Изсипваме гъбите и бекона върху бонфилето и го запечатваме като руло, като ползаваме клечки за зъби за захващането. Важно е да преброим колко клечки слагаме, за да извадим същия брой преди да сервираме. На мен ми трябваха 14 бр.
В същият нагорещен тиган поставяме вече напълненото свинско руло, за да го запечем от всички страни.
Първо го слагаме да легне на страната, където са клечките за зъби, за да се запечати по-добре.
Печем около 2 минути на всяка страна. Нужни са около 8 минути, за да го завъртим от всички страни на тигана.
Рулото ще започне да придобива приятен загар.
Поставяме в тава с малко мазнина и печем още 20 минути на 200 °C във фурната.
Ако тиганът, който ползвахте, може да се ползва и във фурна, не местете рулото в тава.
Вадим и оставяме 10 минути да си почине.
Внимателно вадим всички клечки за зъби.
Режем празничното солено руло на колелца.
Сервираме руло от свинско бонфиле с гъби и бекон с печени картофи и сос по избор.