Начин на приготвяне
За рецептата за свинско в плик, първо измийте месото под течаща студена вода, подсушете с кухненска хартия.
Пригответе маринатата за свинско, като в блендер поставете почистените и нарязани на едро глави лук, скилидките чесън, солта, кимиона, чили пипера и ги смелете на пюре, добавете олиото и разбъркайте.
Със сместа намажете месото от всички стари, като втривате с ръце. Поставете месото в плик за печене и завържете плика, пробийте го с игла на няколко места. Поставете плика в хладилник за 2-3 часа, за да се маринова. Лученият сок, не само придава на месото аромат, но и го прави сочно и меко.
Извадете месото от хладилника и оставете да се затопли на стайна температура. Поставете плика в намазана с олио тава. Поставете тавата със свинската плешка в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 120 минути.
По желание: За да използвате максимално фурната, може да обелите и нарежете картофи, моркови, чушка. Посолете ги на вкус, поръсете с риган на вкус и полейте 2 с.л. олио, разбъркайте. Разпределете зеленчука в тавата около пакета, след като отминат 60 минути от печенето на месото, допичате за още 60 минути. Премахнете плика от тавата и го пробийте, за да изтече сокът от печенето. Поставете печеното свинско месо в чиния, нарежете и сервирайте с топлата гарнитура.
А как само ухае печената маринована свинска плешка в плик!