Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с праз и сухи чушки по селски

Бъркани яйца с праз и сухи чушки по селски

Бъркани яйца с праз и сухи чушки по селски
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Колко му е човек да си направи едни бъркани яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • праз - 2 стръка
  • сухи чушки - 8 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 70 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото на огъня.

Прибавете нарязаният на дребно праз и го задушавайте за 1- 2 минути.

Почистете сухите чушки от дръжките и семето и ги нарежете на дребни парчета.

Добавете ги към лука и задушавайте още 10 минути.

Разбийте яйцата в купа и ги посолете с черен пипер и сол, след което ги добавете към задушените лук и чушки.

Разбъркайте добре.

Ястието е готово, когато яйцата станат рохки.

Не ги пресготвяйте, защото когато са рохки бърканите яйца, са по-сочни и по-вкусни.

Сервирайте бърканите яйца с праз и сухи чушки по селски, докато са топли, и се насладете на апетитния вкус и аромат на ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: