Начин на приготвяне
Първо разбиваме яйцата в купа заедно с кафявата захар. Добавяме нишестето, което сме размили в малко вода за да не става на бучки.
Крушите пасираме в чопър на каша и включваме и тях в яйчената смес. Следва маскарпонето.
Разбъркваме добре сместа и я прехвърляме в тенджера, като бъркаме непрекъснато на слаб огън до сгъстяване. После отстраняваме тенджерата от котлона.
За трохите смесваме брашното с мекото маслото и захарта. Печем ги в тиган върху пергаментова хартия на слаб котлон. Бъркаме постоянно с дървена бъркалка до златист цвят. Оставяме да изстинат.
После във форма за печене (диаметър, 20 см) редим ред крем, ред трохи, ред крем, ред трохи.
Покриваме плодовата торта с фолио и я преместваме в хладилника за една нощ.
Тортата с круши и Маскарпоне е готова.