Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре. Премахва се кожата и се обезкостяват.
Месото се нарязва на дребни парчета.
Киселото зеле се нарязва на ситно, като се премахват кочаните.
Слага се в дълбок тиган с незалепващо покритие, прибавя се патешката мас и се задушава до полуомекване.
След като зелето се задуши, се изважда с решетъчна лъжица и се слага в тава в капак.
В мазнината, в която е задушено зелето, се запържва пуешкото месо до зачервяване.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Прибавя се месото и се запържва за 5 мин.
Оризът се извива до бистра вода и заедно с червения пипер се прибавя към месото.
Разбърква се много добре и се запържва още 5 мин.
След това се прибавя към зелето в тавата. Разбърква се много добре и се залива със зелевата чорба.
Пече се 40 минути в предварително загрята фурна под капак на 250 градуса.
Чесънът се обелва и счуква в хаванче.
Разбърква се с оцета.
При сервиране всяка порция кебап се залива с чесновата смес на вкус и се разбърква.
Пазарджишкият тепси кебап с пуешко месо и кисело зеле е готов.