Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кебап»Тепси кебап с пуешко месо и кисело зеле

Тепси кебап с пуешко месо и кисело зеле

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Тепси кебап с пуешко месо и кисело зеле
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"И да споделите мнение за това ястие"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • патешка мас - 100 г
  • пуешки бутчета - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • ориз - 150 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • оцет - 25 мл
  • зелева чорба - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре. Премахва се кожата и се обезкостяват.

Месото се нарязва на дребни парчета.

Киселото зеле се нарязва на ситно, като се премахват кочаните.

Слага се в дълбок тиган с незалепващо покритие, прибавя се патешката мас и се задушава до полуомекване.

След като зелето се задуши, се изважда с решетъчна лъжица и се слага в тава в капак.

В мазнината, в която е задушено зелето, се запържва пуешкото месо до зачервяване.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Прибавя се месото и се запържва за 5 мин.

Оризът се извива до бистра вода и заедно с червения пипер се прибавя към месото.

Разбърква се много добре и се запържва още 5 мин.

След това се прибавя към зелето в тавата. Разбърква се много добре и се залива със зелевата чорба.

Пече се 40 минути в предварително загрята фурна под капак на 250 градуса.

Чесънът се обелва и счуква в хаванче.

Разбърква се с оцета.

При сервиране всяка порция кебап се залива с чесновата смес на вкус и се разбърква.

Пазарджишкият тепси кебап с пуешко месо и кисело зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: