Начин на приготвяне
Пуешкото се нарязва на порционни парчета, зелката на по-едро, лукът на ситно.
В тиган се загрява заедно олиото и маслото и се запържва до златисто лукът. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Налива се една чаша гореща вода и се сваля от котлона.
В по-дълбока тенджера (ако е тенджера под налягане - още по-добре) се сипва половината от зелето, върху него се нареждат парчетата пушека, поръсват се със ситно смлените черен пипер и кимион, целите зърна бахар и се изсипва останалата половина от зелето отгоре.
Най-отгоре се изсипва равномерно лучената смес. Долива се една чаша зелева чорба, захлупва се и се вари на умерен огън около 2 часа. Ако използвате тенджера под налягане - 30 минути след вдигане на парата.
Когато месото стане крехко, отстранете от котлона и оставете ястието поне 30 минути настрани да си почине преди сервиране.