Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Лимецов есенен сладкиш с круши и орехи

Лимецов есенен сладкиш с круши и орехи

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецов есенен сладкиш с круши и орехи
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Сега е моментът да правите вкусни десерти с круши и орехи"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 200 г
  • кафява захар - 200 г
  • масло - 100 г за намазване
  • олио - 50 мл
  • яйца - 3 бр.
  • круши - 3 бр. големи
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилов екстракт - 1 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • лимецови бисквити - домашни
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разбърква с яйцата до получаване на пяна.

Маслото се разтопява и след като се свали от огъня, се прибавя олиото.

Разбърква се много добре и при продължително бъркане се прибавя към захарта с яйцата.

Брашното се пресява в отделна купа и се разбърква с бакпулвера, след което се прибавя към сместа.

Орехите се смилат на едро на чопър, след което се прибавят с канелата и ваниловия екстракт към сместа. Разбърква се много добре с тел.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с масло.

Отгоре се нареждат домашните лимецови бисквити, като дъното трябва да бъде покрито с бисквити.Бисквитите не се натрошават.

Крушите се измиват и обелват. Нарязват се на дребно и се нареждат върху бисквитите. Отгоре се изсипва сместа.

Плодовия сладкиш се пече 40 мин. на 180 градуса на вентилатор. При сервиране се поръсва с пудра захар.

Лимецовият есенен сладкиш с круши и орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: