Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Селска яхния със свинско, праз и сини сливи

Селска яхния със свинско, праз и сини сливи

Селска яхния със свинско, праз и сини сливи
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Изключително вкусна селска яхния със свинско, праз и сини сливи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • праз - 3 стръка
  • домати - 200 г консервирани
  • сини сливи - 100 г сушени
  • олио - 50 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • целина - листа
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Почистете и нарежете праза на едро.

Загрейте олиото и запържете свинското месо за няколко минути от всяка страна. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Извадете месото и го наредете на дъното на тава, в която ще печете.

В същата мазнина задушете празът за 3-4 минути. След което прибавете доматите от консерва. Може да ползвате и пресен домат, който предварително сте обелили и нарязали на кубчета. Оставете да къкри на слаб котлон още няколко минути.

Щом течността от домата изври, прибавете червения пипер и брашното. Разбъркайте и налейте една чаша гореща вода.

Прибавете нарязани на ситно листа магданоз и кервиз.

Наредете сушените сини сливи между месото и залейте ястието със задушения праз.

Сложете яхнията да се пече в загрята фурна за около час, до готовност.

Тази рецепта ме върна в детството, защото я зная от моята баба.

Изключително вкусна селска яхния със свинско, праз и сини сливи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: