Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Класическа торта Черна гора (Black Forest Cake)

Класическа торта Черна гора (Black Forest Cake)

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Класическа торта Черна гора (Black Forest Cake)
Снимка: Ники
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12
"С голямо удоволствие всеки ден ще си хапваме от тази тортичка"

Необходими Продукти

  • Блатове
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 110 г
  • масло - 80 г
  • какао - 35 г
  • Шокаладов крем
  • черен шоколад - 70 г
  • захар - 20 г
  • сметана - 70 г
  • Маслен крем
  • сметана - 700 мл
  • черен шоколад - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • сладко от череши
  • череши - за украса коктейлни
  • сок от компот - за напояване на блатовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си разбиваме яйцата със захарта, добавяме и останалите продукти за какаовите блатове.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C за 35-40 минути.

Оставяме блата да се охлади и го срязваме на три части.

Приготвяме шоколадовия крем, поставяме продуктите в касерола и готвим на котлона до разтапяне на шоколада, оставяме да се охлади.

Приготвяме маслен крем - разделяме сметаната на 500 мл и 200 мл. По-малката част оставяме в хладилника, към другата добавяме 70 г пудра захар и разбиваме с миксер.

Взимаме подходяща чиния, слагаме първия блат, напояваме го с компот, нанасяме половината шоколадов крем и го заглаждаме.

Сметаната, която разбихме, нанасяме в два кръга и в средата с помощта на пош слагаме си сладко от череши.

Слагаме вторият блат и повтаряме процедурата, слагаме последния блат и отново напояваме с компот. Намазваме с останалата сметана цялата шоколадова торта и оставяме в хладилника за 1 час.

Останалата сметана разбиваме с останалата пудра захар, шоколада настъргваме и поръсваме тортата Черна гора.

Украсяваме със сметаната и поставяме черешки.

Касическата торта Черна гора (Black Forest Cake) оставяме в хладилника за 7 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: