Начин на приготвяне
Разделяме белтъци от жълтъци. Бъркаме белтъците с щипка сол на висока скорост с миксера за няколко минути. Постепенно добавяме захарта, жълтъците, какаото и накрая брашното. Разбъркваме добре с миксера.
Сместа изсипваме върху голяма квадратна тава покрита с хартия за печене и я разстиламе с шпатула, за да е с еднаква плътност. Печем за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Изваждаме и оставяме да изстине като се захващаме да приготвим крема.
Сипваме в купа течната сметана и бъркаме с миксера няколко минути, добавяме маскарпонето, ванилията и накрая захарта. Бъркаме до сгъстяване на крема.
Внимателно махаме хартията за печене от блата. Поставяме блата на равна повърхност и го намазваме с половината от приготвения крем. Аранжираме крема с вишни. Завиваме на руло. Завиването става внимателно като придържаме с двете ръце.
Преместваме рулото в продълговата чиния и го декорираме с останалия крем. Поръсваме го с настъргания шоколад.
Ако имате още крем, може да направите розички с шприц. Украсяваме с коктейлни череши или с вишни.
Рулото с вишни Черна гора е готово!