Руло с вишни Черна гора

ТодороваТодорова
Новак
125970
Руло с вишни Черна гора
Снимка: Тодорова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"На това му викаме изкуство в чиния - руло с вишни и много вдъхновение"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 120 г
  • какао - 60 г
  • брашно - 60 г
  • За крема
  • течна сметана - 300 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • захар 70 гр.
  • ванилия - 3 капки течна 3 капки, може и ванилова шушулка
  • компот - от обезкостени вишни или череши
  • За украса
  • черен шоколад - 50 г настърган
  • коктейлни череши - по желание, аз украсих с вишните от компота
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъци от жълтъци. Бъркаме белтъците с щипка сол на висока скорост с миксера за няколко минути. Постепенно добавяме захарта, жълтъците, какаото и накрая брашното. Разбъркваме добре с миксера.

Сместа изсипваме върху голяма квадратна тава покрита с хартия за печене и я разстиламе с шпатула, за да е с еднаква плътност. Печем за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Изваждаме и оставяме да изстине като се захващаме да приготвим крема.

Сипваме в купа течната сметана и бъркаме с миксера няколко минути, добавяме маскарпонето, ванилията и накрая захарта. Бъркаме до сгъстяване на крема.

Внимателно махаме хартията за печене от блата. Поставяме блата на равна повърхност и го намазваме с половината от приготвения крем. Аранжираме крема с вишни. Завиваме на руло. Завиването става внимателно като придържаме с двете ръце.

Преместваме рулото в продълговата чиния и го декорираме с останалия крем. Поръсваме го с настъргания шоколад.

Ако имате още крем, може да направите розички с шприц. Украсяваме с коктейлни череши или с вишни.

Рулото с вишни Черна гора е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: