Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата за 10 минути (трябва да са твърдо сварени).
На пет от тях изрязваме отдолу малко (да могат да седят прави), а отгоре с малка лъжичка издълбаваме, така че да може да се задържи другото яйце отгоре.
Шапките изрязваме от морков, нанизваме на клечки за зъби и забождаме върху яйцето.
Със сламка правим дупки за очите и копчетата. И пак със сламка ги изрязваме от маслини и ги поставяме внимателно.
Носът е от парченце морков. Шалът от прошуто.
Елхичките са от нарязана на лентички краставица (с белачката за картофи).
Сгъваме ги и ги нанизваме на клечки за зъби. Издърпваме ги внимателно и ги поставяме върху резен краставица.
Звездата е от сирене Чедър. Снегът за предястието е от пармезан.
Предястие Снежна гора е готово да радва своите малки и големи почитатели!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа