Начин на приготвяне
В купата на делонги на функция тиган изсипах ситно нарязаните праскови, захарта, канелената пръчица и ванилията и ги оставих да си къкрят около 30 минути, като леко разбърквах.
Когато останаха готови, оставих настрана хубаво да изстинат (не пречи да са топли, но заради малчугана предпочетох изстинали).
Натрошихме орехите и започнахме:
1. Взимаме лист кора сгънат на две намазва се хубаво с олио (в нашия случай беше олио, че кокосовото ни масло свърши, но ако имате кокосово, препоръчвам него - придава след изпичането много приятен аромат и вкус).
2. Отгоре слагаме втори лист и по средата слагаме прасковите, като соса разнасяме, ако е повечко по целия лист.
3. Поръсваме с орехи и завиваме ароматния щрудел.
Пекох във фраера на 180°C, докато преценя, че са готови (не проследих времето, но около 15 минути). Преди да ги сложа да се пекат, леко отново намазних отгоре.
При сервиране поляхме със сока от праскови и поръсихме с натрошени орехи прасковения щрудел.