Начин на приготвяне
Карамелизирах захарта и изсипах в дъното на съда, който ще използвам (аз когато карамелизирам, не слагам вода, само захар).
Оставих на страна да изстива и разбих 7 яйца, към тях добавих ванилията и 2 чаени чаши захар.
След това на лека струйка с разбиване прибавих предварително леко стопленото прясно мляко.
Сместа изсипах в 2 съда.
Дъното на фраера напълних с леко топла вода. Включих на 150° за 40 минути.
Във фраера става перфектният крем карамел -лека нежна консистенция, без шупли - така го нападнахме, че хич не се сетих да снимам отвътре.
С лека коричка отгоре (която после беше отдолу след като го обърнах), карамелът се разля перфектно по чинията.
Общо взето крем карамел във фраер без никакви забележки, като за Мастър шеф
Коментари