Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли върху канапе от лук

Свински пържоли върху канапе от лук

GoldGold
Чирак
3821092
Свински пържоли върху канапе от лук
Снимка: Gold
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лукът страхотно допринася за вкуса на свинските пържолки"

Необходими Продукти

  • свински бут - 700 г (врат)
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото от бута на филии подходящи за пържоли (около 2 см).

Накълцваме филиите с помощта на дървен чук за пържоли, така че да стане максимално крехко.

За да не пръска от месото, докато кълцате, може да го сложите в найлон или друга материя, подходяща за тази цел.

След като по този начин сте накълцали всички свински пържоли, ги овкусявате с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол от двете страни.

След това почиствате и нарязвате на пряко на кръгове лука (с дебелина около един сантиметър) и го редите в правоъгълната тава, в която ще печете.

Върху него нареждате пържолите, поливате ги с олио, сипвате малко вода в тавата и слагате във фурната да се пече.

След като месото се изпече до толкова, че хване златистокафява коричка, пържолите се обръщат, да се запекат и от другата страна, докато не хванат същата коричка.

Приятен апетит с моите свински пържоли върху канапе от лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: