gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Чеснова Супа»Кремсупа с печен чесън

Кремсупа с печен чесън

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2302k5969723
Кремсупа с печен чесън
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Поднeсете кремсупата с печен чесън с малко натрошено сирене отгоре. Добър апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме чесъна, целите глави в тавичка и запичаме за кратко.

Чесънът става леко кафеникав, а вътрешността му леко кремообразна.

Внимавайте да не го препечете, защото тогава ще придаде горчив вкус на картофената супа.

Нарязваме лука и моркова на малки кубчета. Запържваме ги в малко мазнина.

Добавяме картофите и разреждаме с топла вода или зеленчуков бульон. Подправяме.

Изпечения вече чесън обелваме внимателно и добавяме към апетитната чеснова супа.

След като зеленчуците се сварят, добавяме нарязания на ситно магданоз и маслото.

Разбъркваме добре супата. Пасираме я.

Поднасяме кремсупа с печен чесън с малко натрошено сирене отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: