Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Сполучлив солен мус

Сполучлив солен мус

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сполучлив солен мус
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2
"Фин и лек солен мус, който може да комбинирате с крекери или да намажете на филийки, приятен апетит"

Необходими Продукти

  • сметана - 120 мл течна, 35% масленост
  • рикота - 1 с.л. с връх (или крема сирене)
  • овче сирене - 60 - 70 г
  • домати - 1 среден
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - ако е нужно
  • босилек - стъкчета за украса
  • крекери - солени, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете домата и почистете старателно от семките и сърцевината (това е необходимо, за да не се разводнява соленият мус).

Нарежете на парченца заедно с овчето сирене и чесъна. Сложете при тях рикотата и пасирайте.

В отделна купа разбийте сметаната, докато стане кремообразна. Сложете я на части в другата купа при пасираните продукти и с плавни движения разбъркайте до хомогенност и гладък мус от сирена.

Сметаната може да сипете и разбиете директно при другите съставки. Тогава става по-кремообразна и не толкова пухкава, но пък и в двата случая се получава добре.

Сервирайте този вкусен солен мус от сирена в елегантни чашки и украсете със свежи стръкчета босилек.

За компания на този лесен и сполучлив солен мус използвайте солени крекери или препечени филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: