Молдовски борш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Молдовски борш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"И да не забравите да сложите по 1-2 лъжици кисело мляко - задължително е"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • зеле - 300 г
  • сметана - 2 с.л или кисело мляко
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 4 корена
  • сол
  • лимонов сок - на вкус
  • копър - скълцан ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофа и го нарежете на едри кубчета.

Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера.

Налейте вода и варете, докато продуктите омекнат. Към края на готвенето долейте олиото, лимоновия сок.

Овкусете Молдовския борш със сол, копър и поднесете с 1-2 с.л. кисело мляко или сметана във всяка порция борш.

P.S. Молдовският борш трябва да е кисел и не се добавя захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: