Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно.
Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло.
Останалите сурови моркови и лук се прибавят към картофите. След 10 минути се добавя ситно нарязан спанак, настърганите яйца и пърженият лук с моркови. Подправя се на вкус.
Оставя се да поври малко. Няколко минути преди готовност се добавя ситно нарязан магданоз и копър.
Обикновено зеленият борш се сервира със заквасена сметана или майонеза.
През лятото зеленият борш се приготвя предимно на основа вода и се консумира студен, което е много освежаващо при горещо време, а през зимата готвенето се извършва с богат говежди или пилешки бульон.