Зелен борш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Зелен борш
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
03/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • пилешки бульон - 1.5 л
  • спанак - 200 г пресен или замразен
  • морков - 1 голям
  • яйца - 3 бр. сварени
  • олио
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно.

Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло.

Останалите сурови моркови и лук се прибавят към картофите. След 10 минути се добавя ситно нарязан спанак, настърганите яйца и пърженият лук с моркови. Подправя се на вкус.

Оставя се да поври малко. Няколко минути преди готовност се добавя ситно нарязан магданоз и копър.

Обикновено зеленият борш се сервира със заквасена сметана или майонеза.

През лятото зеленият борш се приготвя предимно на основа вода и се консумира студен, което е много освежаващо при горещо време, а през зимата готвенето се извършва с богат говежди или пилешки бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: