Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Булгурен пилаф с тофу

Булгурен пилаф с тофу

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Булгурен пилаф с тофу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • булгур - 1 ч.ч. (150 г)
  • бульон - 2 ч.ч. (500 мл) зеленчуков или вода
  • риган - 1/2 ч.л., сушен
  • тофу - 250 г
  • соев сос - 2 ч.л., сладък, червено мисо
  • магданоз - 3 с.л., нарязан на ситно
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина около 5 мин., докато омекне. Добавя се булгурът и се пържи 5 мин.

Добавя се бульонът и се поръсва с ригана и пипера. Държи се на огъня около 15 мин., докато течността бъде поета.

В голяма купа се разбъркват тофуто и соевият сос, където се добавя и булгурът заедно с магданоза.

Всичко се разбърква внимателно и се поръсва със сусамовите семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: