Желе от дюли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
03/07/2009
"Топ десерт за любителите на ароматните дюли!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119 276
  • Преглеждания за месеца18373
  • Преглеждания за седмицата728
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • дюли - 4 кг.
  • захар - 1500 гр.
  • лимонена киселина - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват от мъха, измиват се и се нарязват на парчета, заливат се с вода (да се покрият) и се варят на тих огън до пълно омекване, след което се прецеждат.

Получената отвара се вари със захарта, докато се сгъсти. Прибавя се лимонената киселина, разтворена в малко вода. Варенето продължава още 5 минути.

Готовото пелте, още горещо, се изсипва в по - голям плитък съд.

Традиционно овално ренде с дръжка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционно овално ренде с дръжка
3.99 лв.
3.07 лв.
Виж ››

Ползвате, изплаквате и пъхате в съдомиялната - класическо овално кухненско ренде с удобна дръжка.

Рейтинг

5 5
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Изглежда вкусно
0
0