Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхнии»Зелен боб яхния с агнешко

Зелен боб яхния с агнешко

Зелен боб яхния с агнешко
Снимка: Албена Асенова
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Агнешко със зелен боб - манджичка за цялата къща"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 400 грама от консерва
  • агнешка плешка - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.лъжици
  • копър - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешката плешка. Загрейте малко мазнина и запържете месото.

Извадете го и в същата мазнина задушете наситнените моркови и лук.

Когато зеленчуците поомекнат, добавете зеления фасул. Разбъркайте и сипете брашното, червения пипер и доматения сок.

Когато сосът започне да ври, сипете малко топла вода. Върнете агнешкото в тенджерата и поръсете със сол.

Гответе яхнията на умерен огън. Накрая добавете нарязания чесън и поръсете с копъра.

Зеленият боб яхния с агнешко е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: