Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем Пита»Моята кремпита в чаша

Моята кремпита в чаша

VanjicaVanjica
Чирак
14120715
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моята кремпита в чаша
Снимка: Vanjica
1 / 2
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
27 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
44 мин.
Порции
24
"Вие също ли сте фен на десертите в чаша? Ние сме и на добрата стара кремпита и ето на какво се спряхме"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 14 бр.
  • захар - 200 г
  • мляко - 2.2 л
  • желатин - 40 г
  • ванилова захар - 30 г
  • сметана - 400 г на прах, разбита
  • бутертесто - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутертестото и го разредете на две кори, които се изпичат специално и се нарязват според формата (30 х 40 сантиметра), в която ще се постави готовият крем.

Горната кора трябва да се отреже и да се съхранява извън хладилника до сервиране, в противен случай няма да хрупка.

За крема смесете 14 жълтъка, 200 грама захар, литър прясно мляко, 30 г ванилова захар и 40 грама желатин и разбъркайте с решетка, варете на пара да се сгъсти - около половин час.

Внимавайте да не преварите сместа, в противен случай ще стане зърнеста.

Докато сварената сметана изстива, разбийте сметаната на прах с 1.2 л прясно мляко.

Смесете студената сметана и разбитата сметана, разбъркайте, докато се комбинират смесите за сметановия крем, и изсипете крема във формата върху изпечената кора.

Отгоре с нож разделяме кремпитата на 24 части (три на ширина и осем на дължина) и поднасяме с отрязан капак от другата кора.

Преди сервиране поръсете моята кремпита в чаша с пудра захар.

Страхотна е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1.5
50
40
30
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Всъщност как се озовава кремпита в чашите не става никак ясно...
Да вариш желатин половин час, макар и на пара не е много удачно.
Неточни понятия - "сварената сметана" , когато всъщност става въпрос за сварения крем може би..
14.08.2022 17:52