Начин на приготвяне
Размразете бутертестото и го разредете на две кори, които се изпичат специално и се нарязват според формата (30 х 40 сантиметра), в която ще се постави готовият крем.
Горната кора трябва да се отреже и да се съхранява извън хладилника до сервиране, в противен случай няма да хрупка.
За крема смесете 14 жълтъка, 200 грама захар, литър прясно мляко, 30 г ванилова захар и 40 грама желатин и разбъркайте с решетка, варете на пара да се сгъсти - около половин час.
Внимавайте да не преварите сместа, в противен случай ще стане зърнеста.
Докато сварената сметана изстива, разбийте сметаната на прах с 1.2 л прясно мляко.
Смесете студената сметана и разбитата сметана, разбъркайте, докато се комбинират смесите за сметановия крем, и изсипете крема във формата върху изпечената кора.
Отгоре с нож разделяме кремпитата на 24 части (три на ширина и осем на дължина) и поднасяме с отрязан капак от другата кора.
Преди сервиране поръсете моята кремпита в чаша с пудра захар.
Страхотна е!
Коментари
Да вариш желатин половин час, макар и на пара не е много удачно.
Неточни понятия - "сварената сметана" , когато всъщност става въпрос за сварения крем може би..