Крем пита

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Крем пита1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Тази крем пита има вкус като от едно време - точно толкова е апетитна, колкото изглежда"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 брой многолистно
  • прясно мляко - 1 л, за крема
  • яйца - 5 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. + пудра за поръсване
  • ванилия - 3 пакетчета
  • масло - около 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете многолистното тесто на 2 равни части и ги изпечете в леко намазнена тавичка поотделно. За крема загрейте млякото със захарта до завиране, като отделите около 300 мл. Отделно разбийте жълтъците заедно с охладеното мляко, маслото и брашното.

Прибавете от горещото мляко по малко на няколко пъти към жълтъците. Темперирайте двете смеси и накрая прибавете яйчената към врящото мляко при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, ароматизирайте с ванилиите и махнете от огъня. Покрийте го с фолио и го охладете напълно.

Белтъците разбийте с щипка сол до пухкав сняг. Внимателно ги размесете с вече охладения крем. Изливаме цялата смес върху единия блат в тавичка и покрива добре с другия. Поръсваме с пудра захар. Крем питата се оставя да престои около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
512
44
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кога се прибавя горният пласт кори за баница. Благодаря.
21.10.2023 20:05
1
lili
lili
от брашното и яйцата се прави млечен крем то пише в рецептата
12.07.2013 23:04
2
1
кремена
кремена
никаде не видях къде се слага брашното
11.07.2013 08:22
3
Veni
Veni
Аз я приготвям вместо с тесто с кори за баница,които натрошавам и запичам заедно с масло,или с домашна юфка.За предпочитане е с домашна юфка и краве масло.Кремът е същия и останалата част на приготвянето.
10.07.2013 17:34
13