Пухкава крем-пита

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239152
Пухкава крем-пита
Снимка: Dora Grozeva
1 / 6
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Лесно е да станете истински майстор сладкар с наша помощ, затова не се чудете, ами запретвайте ръкави и заедно да приготвим тази невероятна крем пита"

Необходими Продукти

  • за блата
  • жълтъци - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • олио - 7 с.л.
  • прясно мляко - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за крема
  • пудинг - 4 пакет ванилия
  • вода - 1 л
  • захар - 300 г
  • ванилия - 1 бр.
  • белтъци - 7 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сладкарска сметана - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блатът. Разбиват се жълтъците със захарта. Прибавят се другите продукти до хомогенна смес. Накрая се прибавя брашното с бакпулверът. Разбърква се до усвояване на брашното.

Поставя се в правоъгълна форма със свалящи се стени, постлана с хартия за печене, и се пече на 160 градуса за 10 минути. Отстранява се хартията и блатът отново се връща във формата.

Приготвя се кремът, докато се приготвя и блатът. В съд се слагат 700 мл от водата и захарта и се поставя на котлона до завиране. В останалите 300 мл вода се разтварят четирите пудинга. Когато заври водата със захарта, се добавя на тънка струя при непрекъснато бъркане пудинговата смес.

Бърка се да сгъстяване на крема. Прибавя се ванилията и се отстранява от котлона.

Разбиват се белтъците със захарта на сняг. Прибавят се към горещия крем, като се разбива с миксер на ниска степен.

Към топлия блат се насипва топлия крем. Заравнява се повърхността и се оставя да изстива на стайна температура.

Разбива се сметаната до твърди връхчета и се изсипва върху изстиналия крем. Подравнява се и се оставя в хладилник да стегне.

Украсява се по желание. Тук е с цветчета от фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: