Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем Пита»Шоколадова крем пита

Шоколадова крем пита

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244147
Шоколадова крем пита
Снимка: Наталия М.
1 / 2
19/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Рецептата за шоколадова крем пита е подходяща както за празник, така и за изненадващи гости, защото се приготвя изключително бързо, а вкусът е незабравим."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч. с връх
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • За крема
  • масло - 4 с.л. с връх
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • шоколад - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме 4-те яйца и разбиваме добре добавяме постепенно захар 1 ч.ч., при непрестанно бъркане, след това добавяме олио 1 ч.ч., како 2-3 с.л., прясно мляко 1 ч.ч, бакпулвер 1 с.л. и накрая брашното 1/2 ч.ч. с връх. Получава се почти течна смес с нежен какаов цвят.

В тавичка слагаме олио и намазваме добре стените с четка, за да не залепне при изпичането питата. Аз използвах стъклена тавичка с приблизителни размери 25 на 40 см. Изсипваме внимателно сместа в касеролата и печем на 180 °C за 30-40 минути или до готовност.

Междувременно приготвяме крема за питата - в тенджера на котлона изсипваме 3-4 с.л. олио, след това добавяме и 3-4 с.л. масло, прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч, захар 1/2 ч.ч., какао 2-3 с.л., разбъркваме добре, когато сместа започне за завира, след това добавяме и парченцата шоколад.

Смесваме добре, докато шоко кремът започне да се сгъстява и придобие вид на течен шоколад.

Много приятен шоколадов аромат се разнася из цялата къща от този крем.

Рецептата за шоколадова крем пита е подходяща както за празник, така и за изненадващи гости, защото се приготвя изключително бързо, а вкусът е незабравим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: