Начин на приготвяне
В купа чукваме 4-те яйца и разбиваме добре добавяме постепенно захар 1 ч.ч., при непрестанно бъркане, след това добавяме олио 1 ч.ч., како 2-3 с.л., прясно мляко 1 ч.ч, бакпулвер 1 с.л. и накрая брашното 1/2 ч.ч. с връх. Получава се почти течна смес с нежен какаов цвят.
В тавичка слагаме олио и намазваме добре стените с четка, за да не залепне при изпичането питата. Аз използвах стъклена тавичка с приблизителни размери 25 на 40 см. Изсипваме внимателно сместа в касеролата и печем на 180 °C за 30-40 минути или до готовност.
Междувременно приготвяме крема за питата - в тенджера на котлона изсипваме 3-4 с.л. олио, след това добавяме и 3-4 с.л. масло, прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч, захар 1/2 ч.ч., какао 2-3 с.л., разбъркваме добре, когато сместа започне за завира, след това добавяме и парченцата шоколад.
Смесваме добре, докато шоко кремът започне да се сгъстява и придобие вид на течен шоколад.
Много приятен шоколадов аромат се разнася из цялата къща от този крем.
Рецептата за шоколадова крем пита е подходяща както за празник, така и за изненадващи гости, защото се приготвя изключително бързо, а вкусът е незабравим.