Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Солени безглутенови бисквити

Солени безглутенови бисквити

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Солени безглутенови бисквити
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
20/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотна идея за сутрешна или следобедна закуска са тези солени бисквитки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • ядково мляко - 120 мл
  • кокосово масло - 2 с.л. разтопено
  • пармезан - 40 г настърган
  • маслини - 10 бр.
  • брашно от елда - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви бързи и лесни безглутенови бисквити, които не се месят. Всичко разбърках и оформих с лъжица апетитните крекери.

Разбийте яйцето със щипка сол.

Прибавете млякото и разтопено на водна бяня кокосово масло. Разбъркайте.

Добавете пармезана и маслините, предварително обезкостени и наситени.

Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте.

Започнете да добавяте брашното лъжица по лъжица, като разбърквате. Трябва да се получи гъсто лепкаво тесто.

Ако желаете, може да добавите и подправки по ваш вкус.

Покрийте тава с хартия за печене.

С помощта на две лъжици оформете бисквитите.

Поръсете със семена по избор, притиснете ги леко, за да залепнат и сложете да се пекат в загрята фурна на 190 °C за около 20 минути.

От това количество направих 16 бр. солени безглутенови бисквити с пармезан и маслини.

Идеални са за лека и засищаща закуска с чаша чай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: