Начин на приготвяне
Пресейте брашното. След това оформете кладенче, в което чукнете две от суровите яйца. Сипете олиото, оцета и солта, започнете да разбърквате, като постепенно наливате и водата с прясното мляко.
Замесете меко тесто. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на топки с еднаква големина.
Разточете всяка топка на тънка кора.
Смесете сварените яйца с натрошеното сирене и добавете двете сурови яйца. Разбъркайте.
Сипете в средата на всяка кора от плънката. След това прегънете срещуположните краища. Поръсете пак от плънката и внимателно прегънете и другите два края, така че да се образува плик.
Загрейте олио в тиган и изпържете до апетитен загар гюзлеметата.
Домашните гюзлеми с прясно мляко са готови.
Коментари