Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Домашни гюзлеми с прясно мляко

Домашни гюзлеми с прясно мляко

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Домашни гюзлеми с прясно мляко1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Вече не сядаме на масата без тези гюзлеми"

Необходими Продукти

  • сирене - 500 грама (за плънката)
  • брашно - 1.5 кг
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 8 броя (4 сварени и 4 сурови)
  • олио - 1 с.лъжица
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. След това оформете кладенче, в което чукнете две от суровите яйца. Сипете олиото, оцета и солта, започнете да разбърквате, като постепенно наливате и водата с прясното мляко.

Замесете меко тесто. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на топки с еднаква големина.

Разточете всяка топка на тънка кора.

Смесете сварените яйца с натрошеното сирене и добавете двете сурови яйца. Разбъркайте.

Сипете в средата на всяка кора от плънката. След това прегънете срещуположните краища. Поръсете пак от плънката и внимателно прегънете и другите два края, така че да се образува плик.

Загрейте олио в тиган и изпържете до апетитен загар гюзлеметата.

Домашните гюзлеми с прясно мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Колко е водата в рецептата?
17.03.2022 20:22