Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим дълбоко кладенче.
Гасим содата в киселото мляко и разбъркваме до шупване.
2-та жълтъка + 3-те белтъка разбивате хубаво заедно със захарта и олиото.
Изсипваме млякото и сместа от яйцата, захарта и олиото в кладенчето и започваме да бъркаме до получаване на тесто.
Самото тесто не изисква много месене, важно е съставките да се смесят напълно и да стане гладко.
Разделяме на 3 равни части, леко ги разточваме и оставяме поръсени с брашно за 10 минути да починат.
След като тестото почине, вече позволява разточване.
Разточваме тънко и режем на 10 равни триъгълничета всяка една от трите части.
В широката част слагаме лъжичка от желаната плънка на нашите кифлички и завиваме към острия ъгъл.
Поставяме всяка кифличка в тава, постлана с хартия за печене, като след това ги намазваме с жълтък и поръсваме със сусам.
Печем на 160-170 °C в загрята фурна до пълната готовност на домашни кифличките без прясно мляко.