Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с цяло яйце

Пълнени кюфтета с цяло яйце

Пълнени кюфтета с цяло яйце
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Възможно ли е да напълните кюфте с яйце - напълно, ето как"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • кайма - 300 г
  • галета - за овалване
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете яйцата. Каймата омесете с настъргания кашкавал, като заделите част от него за поръсване. Овкусете с подправките и омесете добре.

Разделете на 5 топчета по около 60 г. Разстелете и сложете по едно яйце в средата. Оформете пълнените кюфтета спрямо яйцето. Оваляйте в галета и сложете в тава с незалепващо покртиие.

Печете кюфтетата до готовност в топла фурна. Поръсете с кашкавал и допечете, докато се разтопи.

Сервирайте пълнените кюфтета с цяло яйце с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: