Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Мини щрудели с кафява захар

Мини щрудели с кафява захар

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Мини щрудели с кафява захар
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Когато и да ни предложите да си хапнем от този мини щрудел, винаги ще се съгласим"

Необходими Продукти

  • мини кори - 300 г триъгълни, турски
  • ябълки - 2 кг сладко - кисели
  • кафява захар - 11 с.л. + за поръсване
  • орехи - 100 г орехови ядки
  • олио - 50 мл за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват много добре. Разрязват се на четири и се почистват от семките. Настъргват се в купа на едро ренде.

След като се настържат, се изстискват от водата в друга купа.

Прибавя се кафявата захар 11 с.л. и се разбърква много добре.

Ореховите ядки се натрошават на едро и се прибавят към сместа с ябълки и се разбърква.

Корите се разстилат на плот, преброяват се, след което ябълковата смес се разпределя на толкова части, колкото са корите.

В средата на всяко кора се слага частта от плънката за ябълковия щрудел.

Кората се навива на руло, като първо се прегъват дългите краища, след което се навива.

Щруделите се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с обилно с олио с четка. Отгоре се поръсват с кафява захар.

Пекат се в предварително загрята фурна 30 мин. на 180 градуса.

След като се изпекат, мини щруделите с кафява захар се изваждат от хартията за печене, за да не се овлажнят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: