Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие
Pirinač pilav za garnirung ili glavno jeloRice Pilaf for Garnish or Main Course
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на Фурна»Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие

Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
4698465
Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие1 / 2
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Така приготвеният пилаф се сервира като основно ястие или като гарнитура. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 пакет
  • вода - 5 ч.ч. или бульон
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд стопяваме маслото и може към него да добавим супена лъжица олио.

Добавяме добре измития и прецеден ориз и бъркаме непрекъснато в продължение на минута.

Сипваме 2.5 чаени чаши вода на чаена чаша ориз.

Подправяме със зеленчукова подправка, като спестяваме солта, защото подправката е солена.

След завиране намаляваме котлона на най ниската му позиция за 15 мин, без да отваряме капака на съда.

Изключваме котлона и оставяме варения ориз още 10-15 минути под капак, след което под капака на съда поставяме памучна / хавлиена кърпа и върху нея капака.

Така приготвеният пилаф се сервира като основно ястие или като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: