Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай с риба тон

Солен пай с риба тон

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Солен пай с риба тон
Снимка: Ники
1 / 7
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Почитателите на риба тон ще се усмихнат при вида на този солен пай"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • майонеза - 1/2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • Плънка
  • яйца - 3 бр. сварени
  • риба тон - 1 консерва (160 г)
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото за пая от изброените продукти.

На дъното на тавичката сипваме половината част.

В купа си смесваме нарязаните на ситно зелен лук, сварени яйца, рибата тон и овкусяваме със сухите подправки.

Сипваме си останалото тесто и поръсваме ароматния солен пай със сусам.

Печем солен пай с риба тон в предварително загрята фурна на 180°C за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: