Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Говеждо филе със сос с уиски

Говеждо филе със сос с уиски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Говеждо филе със сос с уиски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако ще готвите говеждо, направете го по тази рецепта. После ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - филе 900 гр.
  • олио
  • уиски - 6 с.л.
  • бульон - телешки 150 мл. или вода
  • черен пипер - зелен 2 ч.л. на зърна
  • сметана - 150 мл.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете излишната тлъстина от пържолите и ги нарежете на 4 парчета. Леко намажете тигана с олио и сложете на силен огън. Когато олиото започне да пуши, сложете пържолите в тигана. Пържете по 3 мин. от всяка страна, като от време на време ги повдигате, за да не залепнат.

Излейте уискито върху пържолите и пържете още няколко минути. Извадете ги от тигана, сложете ги в чиния и ги дръжте на топло.

Сложете бульона или водата в тигана, добавете зърната черен пипер и сметаната.

Подправете и задушете за няколко мин, като бъркате непрекъснато.

Добавете към соса соковете, изтекли от пържолите.

Залейте пържолите със получения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: