Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Говеждо със сос по средиземноморски

Говеждо със сос по средиземноморски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Говеждо със сос по средиземноморски1 / 2
30/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг филе
  • брашно - 3 с.л.
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 2 ч.ч. готов
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - ¼ ч.ч
  • сол - 2 щипки
  • розмарин - 1 щипка сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на кубчета, които се овалват в смес от брашно и сол.

В тенджера се загрява олиото и се запържва месото. Добавят се нарязаните на дребно моркови и лук, захарта, доматеният сос, виното и водата.

Когато ястието кипне, се намалява котлонът и се оставя на слаб огън до пълното задушаване на месото, като се разбърква периодично. Накрая се добавя розмаринът и ястието се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: