Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сватбена торта с целувки

Сватбена торта с целувки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сватбена торта с целувки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • пандишпанов блат - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 л
  • захар - 600 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 12 бр.
  • шоколад - 100 г
  • ванилия - 5 пакетчета
  • малинов сироп - 500 мл
  • сметана - 1 кг
  • пудра захар - 150 г
  • целувки - 10 бр. може шарени
  • бадеми - 100 г
  • малини - 200 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе трите блата. Ако искате етажирана торта, трите блата трябва да са с различна големина. Два се изрязват, за да станат голям, по-малък и най-малък. После се разрязват, така че от всеки да се получат по три блата.

Млякото се сварява с 400 г от захарта. От яйцата се отделят жълтъците и се разбъркват с брашното и малко от млякото, което трябва да е охладено. Към тази смес при непрекъснато бъркане се налива от горещото мляко. Слага се на котлона да ври, докато се сгъсти. Охлажда се леко и се разбърква с разтопения предварително шоколад.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към крема при непрекъснато бъркане, след като се е поохладил. Добавя се ванилията. Отделят се 800 г от сметаната и 130 г пудра захар. Разбиват се добре и се добавят в крема. Разделя се на 4 части.

С едната част се намазва единия блат. Във втората се добавят нарязаните бадеми и се прави пълнеж на втората торта, като блатовете се сиропират предварително. В третата част от крема се добавят натрошените целувки. Намазва се и последната торта, на която също са сиропирани блатовете.

Трите блата се слепват един върху друг и най-отгоре тортата се покрива с крем без примеси, като се заглажда добре отстрани. Готовата торта се украсява с останалата сметана, разбита с пудра захар, отгоре се подреждат целувки плътно, а по периферията може да направите венец от пресни малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: