Начин на приготвяне
Подгответе трите блата. Ако искате етажирана торта, трите блата трябва да са с различна големина. Два се изрязват, за да станат голям, по-малък и най-малък. После се разрязват, така че от всеки да се получат по три блата.
Млякото се сварява с 400 г от захарта. От яйцата се отделят жълтъците и се разбъркват с брашното и малко от млякото, което трябва да е охладено. Към тази смес при непрекъснато бъркане се налива от горещото мляко. Слага се на котлона да ври, докато се сгъсти. Охлажда се леко и се разбърква с разтопения предварително шоколад.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към крема при непрекъснато бъркане, след като се е поохладил. Добавя се ванилията. Отделят се 800 г от сметаната и 130 г пудра захар. Разбиват се добре и се добавят в крема. Разделя се на 4 части.
С едната част се намазва единия блат. Във втората се добавят нарязаните бадеми и се прави пълнеж на втората торта, като блатовете се сиропират предварително. В третата част от крема се добавят натрошените целувки. Намазва се и последната торта, на която също са сиропирани блатовете.
Трите блата се слепват един върху друг и най-отгоре тортата се покрива с крем без примеси, като се заглажда добре отстрани. Готовата торта се украсява с останалата сметана, разбита с пудра захар, отгоре се подреждат целувки плътно, а по периферията може да направите венец от пресни малини.