Начин на приготвяне
Пригответе плънката. В купа разбийте яйцето и добавете към него киселото мляко с шупналата в него сода, натрошеното сирене и олиото. Разбъркайте добре.
Намазнете правоъгълна тава и сложете половин кора от тясната страна. Поръсете с малко олио и захлупете с останалата половинка от кората.
Сипете 2-3 лъжици плънка и отново сложете наполовина една кора, олио, плънка и така до изчерпването на корите.
Нарежете баницата на квадрати.
За заливката разбийте яйцата заедно с прясното мляко, малко сол и наситненото топено сирене. Полейте баницата и поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата до готовност - около 30-35 минути.
Баницата със сусам и сирене е много вкусна.