Начин на приготвяне
Млякото се затопля, 2 с.л. захар и маята се добавят в млякото и се оставя докато шупне.
Брашното се пресява, прави се кладенче, добавят се леко разбитите яйца, сол, добавя се шупналата мая и се меси меко тесто. Оставя се да втаса. По това време се приготвя плънката от сирене, яйца и по малко от двете пикантини.
Втасалото тесто се разделя на две, разточва се на кръг, реже се на триъгълници.
Слага се от плънката, навива се като кифли и се поставя в намазана с олио тава. По същия начин се прави и с другата част от тестото.
Готовите кифлички се покриват и се оставят да втасат за около 20-30 мин.
Намазват се с жълтъка, смесен с млякото, поръсват се с сусама и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Коментари