Коледна печена гъска

Марина НордМарина НордНовак1219
25/12/2013
"Изненадайте семейството си, когато вместо традиционната пуйка поднесете на масата печена гъска с хрупкава коричка "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 286
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на кубчета и заедно с накълцания лук се задушават в част от мазнината. Добавят се подправките и се посолява.

Гъската се измива добре, посолява се и се слага в тава. Полива се с останалата мазнина. Пече се в умерена фурна. Залива се с виното и малко вода. По време на печенето се полива с образувалия се сос.

Когато месото е готово и получи хрупкава коричка, гъската се изважда и се слага в голямо плато или чиния. Около нея се сипват задушените картофи с лук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар