Сарми от гъска

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988321
Сарми от гъска1 / 2
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Гъска със зеле е класика, но почакайте само да опитате тези зелеви сарми с гъска, пръстите ще си оближете направо"

Необходими Продукти

  • месо от гъска - 2 кг
  • лук - 5 глави
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер
  • кисела зелка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на еднакви парчета. Задушаваме ги в мазнината до зачервяване.

Изваждаме ги, посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и го объркваме с месото.

Всяко парче месо го завиваме с 1 лист от зелката.

Нареждаме сармите в тенджера плътно.

Прибавяме бахара и заливаме с топла вода, докато се покрият сармите, и варим на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: